- Anasayfa
- Tüm Makaleler
- Psikanalitik Kuram
- Psikanalize Giriş (diğer yazılar...)
Psikanalize Giriş (diğer yazılar...)
ÇOCUK PSİKANALİZİNİN GELİŞİMİ - I - HERMINE HUG-HELLMUTH (1871-1924)
Freud, çocukluk çağı psikolojisinin ne kadar önemli olduğunu erişkinlerle yaptığı analizlerde fark etmiştir. Bulduklarının sağlamasını yapmak için meslektaşlarından çocuklarını gözlemlemelerini istemiştir.
Devamı...ÇOCUK PSİKANALİZİNİN GELİŞİMİ - II - MELANIE KLEIN (1882–1960)
Klein, Freud'u 1918'teki bir sunumunda Budapeşte'de Uluslararası Psikanaliz Kongresinde dinlemiştir. Evliliğinde mutsuz olan ve depresyona giren Klein Ferenczi’yle ilk analizinden geçmiştir.
Devamı...ÇOCUK PSİKANALİZİNİN GELİŞİMİ - III - ANNA FREUD (1895-1982)
Anna Freud babasına hayrandı ve 14 yaşından beri psikanalize ilgi duyuyordu. 19 yaşındayken öğretmen olmuştur. 1918-1922 arasında Freud tarafından haftada 6 seanslık ilk analizinden geçmiştir.
Devamı...BENLİK (EGO) PSİKOLOJİSİ
Freud’un Benlik ve Altbenlik (1923) ve Ketlenmeler, Belirtiler ve Kaygı (1926) makaleleri benlik psikolojisinin ana kaynaklarıdır.
Devamı...KENDİLİK (SELF) PSİKOLOJİSİ
Kendilik Psikolojisinin kurucusu olan Kohut, kendiliğe ve kendiliğin süreçlerine odaklanmıştır. Kohut, narsisistik yapıdaki dürtüsel sorunların kendilikteki yapısal defektlere ikincil olarak geliştiğini savunmuştur.
Devamı...PSİKOTERAPİDE NESNE İLİŞKİLERİ
Dr. Volkan bu kitapta, ileri düzeyde gerilemiş hastaların tedavisinde psikanalitik nesne ilişkileri teorisinin kullanımına önemli katkılarda bulunmuştur. Dr. Volkan’ın bu kitabı esas olarak kliniğe yöneliktir.
Devamı...DEĞERLİLİK
Bu kitap İzmir Odağ Psikanaliz ve Psikoterapi Derneği 1. Bursa Psikoterapi Günlerindeki konuşmaları içermektedir.
Devamı...YAS TUTMAMA MÜCADELESİ
Bu kitap alışılagelmedik içeriğiyle oldukça özgün bir eserdir. Yazarı Ilany Kogan, içtenlikli bir biçimde ulusunun iç dünyasına ışık tutacak ve daha iyi anlaşılmalarını sağlayacak, psikanalitik teknik açısından katkılar yapan çözümlemeler kaleme almıştır.
Devamı...AĞIR KİŞİLİK BOZUKLUKLARINDA PSİKOTERAPİ STRATEJİLERİ
Bu kitapta iki amacım var. Birincisi, sınırda ya da narsisistik patalojisi olan ciddi olguların tanı ve tedavi yöntemleri üzerinde bir önceki çalışmamda yer alan formül ve bulguların yaygınlığını özel olarak vurgulayıp göstermektir. İkincisi, klinik psiki
Devamı...