• PSİKANALİZE GİRİŞ

  • KENDİLİK VE NESNE
    İLİŞKİLERİ

  • PSİKANALİZ

  • PSİKANALİTİK
    PSİKOTERAPİLER

  • PSİKANALİZLE
    SANAT-I-YORUM

Tüm Kategoriler

YARGIÇ (2014) YARGIÇ BABA, AVUKAT OĞUL VE TATLI TORUNLAR

YARGIÇ (2014) YARGIÇ BABA, AVUKAT OĞUL VE TATLI TORUNLAR Anne-babaların yargılayıcı tutumları anne-baba-çocuk ilişkilerini derinden etkiler. Çocuklar böyle ilişkilerin içinde ya çok silikleşirler ya kendilerini yargılayıcı bir kişilik geliştirirler ya savunucu biri haline gelirler ya da aileden koparlar.

Devamı...

ANNE-ÇOCUK, ERGEN ve AİLE İLİŞKİLERİ AÇISINDAN GÖÇ

ANNE-ÇOCUK, ERGEN ve AİLE İLİŞKİLERİ AÇISINDAN GÖÇ Aile hazırlık ve göç sürecini gerçekleştirdikten sonra gidilen ortamda aşırı bir uyum çabasına çabasına girer. Bu ailedeki pratik ve duygusal işlevlerin birbirinden ayrılmasına neden olur.

Devamı...

BİR İNTİHARIN ANATOMİSİ: Robert Enke

BİR İNTİHARIN ANATOMİSİ: Robert Enke Bu yazı zor günler geçirmiş, depresyonlar yaşamış, yas tutmakta zorlanmış, yaşamını işindeki başarılarla iyileştirmeye çalışmış bir sporcunun yaşamını özetlemiş güzel bir yazı.

Devamı...

ÇOCUKLARDA CİNSEL KİMLİK SORUNLARININ TEDAVİSİ

ÇOCUKLARDA CİNSEL KİMLİK SORUNLARININ TEDAVİSİ Birincisi, anne ve babaya yönelik danışmanlık ve gerekirse psikoterapi. İkincisi ise, çocuğa bireysel olarak yada grup içinde psikoterapi uygulamasıdır.

Devamı...

TRAVMA YAŞAMIŞ OLAN KİŞİYE DESTEK

TRAVMA YAŞAMIŞ OLAN KİŞİYE DESTEK GÜVENLİK, DESTEK, İLETİŞİM...

Devamı...

6. BURSA PSİKANALİZ GÜNLERİ

6. BURSA PSİKANALİZ GÜNLERİ "KISKANÇLIK" 29-30 KASIM 2014

Devamı...

RUHSAL TRAVMADA GİDİŞ VE TEDAVİ

RUHSAL TRAVMADA GİDİŞ VE TEDAVİ Travma sonrası stres bozukluğu tanısı alan hastaların %30’u tamamen iyileşir,%40’ı hafif semptomlarla, %20’si orta şiddette devam eder. %10 'u değişmeden kalır ve kötüleşir.

Devamı...

DİYET, ZAYIFLAMA VE İNKAR: ANOREKSİYA

DİYET, ZAYIFLAMA VE İNKAR: ANOREKSİYA Anoreksiya Nervozada kişinin, zihni diyetle sürekli meşgul olur, aşırı kilo kaybı vardır, kişi zayıfladığını fark edemez ve inkar eder. Hastaların %95’i kadındır.

Devamı...

GÖÇ; ÇOCUK- ERGENDE RUHSAL HASTALIKLAR

GÖÇ; ÇOCUK- ERGENDE RUHSAL HASTALIKLAR Ülkemizde göç yaşayan çocuk ve ergenlerde yapılan çalışmalarda ise; göç yaşayan grubun alkol ve madde kullanımının, anksiyete düzeylerinin yerleşik gruba oranla daha fazla olduğu saptanmıştır.

Devamı...

İNTİHARIN BİYOLOJİSİ

İNTİHARIN BİYOLOJİSİ Yapılan postmortem çalışmalarda serotonerjik, noradrenerjik ve dopaminerjik sistemler araştırılmıştır. Üç sisteminde intihar eğiliminde rol oynayacağı düşünülürken en fazla ve güvenilir bilgi serotonerjik sisteme aittir.

Devamı...

ÇOCUKTA CİNSEL KİMLİK BOZUKLUĞUNUN TANINMASI

ÇOCUKTA CİNSEL KİMLİK BOZUKLUĞUNUN TANINMASI Çocuğunda karşı cinse benzeme çabası gören aileler aceleci davranmamalı ve hata yapmamaya özen göstermelidirler.

Devamı...

GÖÇE YÖNELTEN KİŞİSEL ETKENLER VE UYUM

GÖÇE YÖNELTEN KİŞİSEL ETKENLER VE UYUM Bireyleri göçe yönelten özel kişisel özellikleri araştırmak gerçekten ilgi çekicidir.

Devamı...