• PSİKANALİZE GİRİŞ

  • KENDİLİK VE NESNE
    İLİŞKİLERİ

  • PSİKANALİZ

  • PSİKANALİTİK
    PSİKOTERAPİLER

  • PSİKANALİZLE
    SANAT-I-YORUM

Tanımsız

ANTİDEPRESAN KULLANIMINDAKİ YANLIŞLIKLAR VE YANLIŞ BİLGİLER

ANTİDEPRESAN KULLANIMINDAKİ YANLIŞLIKLAR VE YANLIŞ BİLGİLER Ülkemizde antidepresan kullanımı artıyor mu? Artması kötü mü? Antidepresanlar nasıl kullanılmalı? İyi bir yanıt alabilmek için depresyonun tedavisinde nelere dikkat etmeli? Depresyonun tedavisinde sık karşılaşılan yanlışlıklar...

Devamı...

PSİKOLOJİK BİR RAHATSIZLIĞIN OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNDÜREN BELİRTİLER NELERDİR?

PSİKOLOJİK BİR RAHATSIZLIĞIN OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNDÜREN BELİRTİLER NELERDİR? Psikolojik sorunlar genellikle bir anda ortaya çıkmaz. Yavaş yavaş kötüleşen bir seyir izlerler. Bu nedenle fark edilmeleri güçleşebilir. Bazen psikolojik sorunların tedavi edilemediği düşünülebilmektedir.

Devamı...

PSİKİYATRİK İLAÇLAR BAĞIMLILIK YAPAR MI?

PSİKİYATRİK İLAÇLAR BAĞIMLILIK YAPAR MI? Bu soru psikiyatrik ilaç kullanmaya başlayanların sık sorduğu sorulardandır. Hatta bu sorun aklına takıldığı için ilaç kullanmaya başlamayan ya da ilacını bırakan hastalar vardır. Öncelikle psikiyatrik ilaçlar psikiyatrist denetiminde kullanılırsa bağıml

Devamı...

BURSA'DA PSİKİYATRİST ARIYORUM ... PSİKOLOG ARIYORUM ... PSİKOTERAPİST ARIYORUM ... YAŞAM KOÇU ARIYORUM

BURSA'DA PSİKİYATRİST ARIYORUM ... PSİKOLOG ARIYORUM ... PSİKOTERAPİST ARIYORUM ... YAŞAM KOÇU ARIYORUM Bursa'da yardım ya da destek almak için bir kişiye başvurmayı düşünüyorsanız önce bu kişinin özelliklerini ve çalışma biçimini öğrenmek yararlı olur. Sizler için aşağıda bazı bilgileri özetledik.

Devamı...

TEDAVİ İÇİN DOĞRU YERDE MİSİNİZ?

TEDAVİ İÇİN DOĞRU YERDE MİSİNİZ? Psikiyatrik desteğe ihtiyacı olanlara kaliteli bir hizmet vermek önemlidir. Doğru adreste olduğunuzu anlamak için aşağıdaki kriterleri değerlendirebilirsiniz.

Devamı...

PSİKOTERAPİ İLE İLGİLİ BAZI MİTLER VE YANLIŞ İNANIŞLAR

PSİKOTERAPİ İLE İLGİLİ BAZI MİTLER VE YANLIŞ İNANIŞLAR Mitler yanlış önyargılar yaratmakta, psikoterapinin aşırı güçlü ya da etkisiz olduğu inancı geliştirebilmektedir.

Devamı...

MİANSERİN

MİANSERİN Kullanıldığı durumlar: Majör depresyonun tedavisi. Kullanılması sakıncalı olan durumlar: Mianserine aşırı duyarlılık, Yeni geçirilmiş miyokard infarktüsü, Aritmiler, Kardiyak yetmezlik, Ağır karaciğer hastalığı.

Devamı...

KLOMİPRAMİN

KLOMİPRAMİN Endikasyonları: Obsesif-Kompulsif Bozukluk (OKB), Majör Depresyon, Panik Bozukluk, Kronik Ağrı

Devamı...

MOKLOBEMİD

MOKLOBEMİD Kullanıldığı durumlar: Depresyon, Sosyal Fobi. Gebelikte Risk: Kullanılması önerilmez. Kullanılması sakıncalı olan durumlar: Moklobemide aşırı duyarlılık.

Devamı...

FLUOKSETİN

FLUOKSETİN Fluoksetin 1987’de ABD’de ilk piyasaya çıkan SGAİ (seratonin geri alım inhibitörü)‘dür. SGAİ ile ilgili çalışmaların çoğu fluoksetinle yapılmıştır. Şu anda majör depresyon, obsesif kompulsif bozukluk...

Devamı...

MAPROTİLİN

MAPROTİLİN Sedasyona yol açabilir, bu da zihinsel uyanıklık gerektiren işlerin yapılmasını zorlaştırır (iş makinaları ya da araba kullanmak gibi).

Devamı...

FLUVOKSAMİN

FLUVOKSAMİN Oral alımla biyoyararlanımı %53’tür. Emilimi beslenmeden etkilenmez. Alımda 3-8 saat sonra maksimum plazma düzeyine ulaşır. %80’i proteine, özellikle de albumine bağlanır.

Devamı...
12