• PSİKANALİZE GİRİŞ

  • KENDİLİK VE NESNE
    İLİŞKİLERİ

  • PSİKANALİZ

  • PSİKANALİTİK
    PSİKOTERAPİLER

  • PSİKANALİZLE
    SANAT-I-YORUM

Tüm Kategoriler

HOKKABAZ: BABA – OĞUL İLİŞKİLERİ VE SAKARLIK ÜZERİNE ÖZGÜN BİR HİKAYE

HOKKABAZ: BABA – OĞUL İLİŞKİLERİ VE SAKARLIK ÜZERİNE ÖZGÜN BİR HİKAYE Cem Yılmaz’ın yazdığı ve oynadığı “Hokkabaz” adlı film baba-oğul ilişkisini çok iyi bir biçimde öyküler. Filmde Cem Yılmaz’ın, insanın sınırlarında gezinmesi –ağlatırken güldürmesi-, sınırlarda gezerken yaratıcılığı tetiklemesi, bilinçdışının sınırlarını

Devamı...

2. BURSA PSİKANALİZ GÜNLERİ

2. BURSA PSİKANALİZ GÜNLERİ  "ÇOCUKLUK VE ÇOCUKSULUK" 29-30 OCAK 2011

Devamı...

KISILIK ORGANIZASYONU, AKTARIM VE KARSI AKTARIM

KISILIK ORGANIZASYONU, AKTARIM VE KARSI AKTARIM Kişilik organizasyonunun değerlendirilmesi, basitçe semptomlara ve karakter özelliklerine başvurmaktan ziyade, hastanın kendilik ve nesne temsillerinin doğası incelenerek yapılır.

Devamı...

RUHSAL TRAVMA NEDİR?

RUHSAL TRAVMA NEDİR? Kişiyi aşırı korkutan, dehşet içinde bırakan, çaresizlik yaratan, kontrolün kaybedildiği hissi veren, güvenlik duygusunu zedeleyen, çoğu kez olağandışı ve beklenmedik olayların yol açtığı etkilere ruhsal travma denir.

Devamı...

SOSYAL KAYGIYA NEDEN OLAN SORUNLAR

SOSYAL KAYGIYA NEDEN OLAN SORUNLAR Dört ana başlık altında toplanır. Çocukluk çağı sosyal özellikler (kardeş olması, çocukluğun küçük bir yerde geçmiş olmaması), Hastalığın özellikleri (7 yaşından sonra başlaması, 3 den az hastalık belirtisi olması),

Devamı...

PSİKOTERAPİ İLE İLGİLİ BAZI MİTLER VE YANLIŞ İNANIŞLAR

PSİKOTERAPİ İLE İLGİLİ BAZI MİTLER VE YANLIŞ İNANIŞLAR Mitler yanlış önyargılar yaratmakta, psikoterapinin aşırı güçlü ya da etkisiz olduğu inancı geliştirebilmektedir.

Devamı...

PANİK ATAĞIN DİĞER ÖZELLİKLERİ

PANİK ATAĞIN DİĞER ÖZELLİKLERİ Bazı hastalar panik atak öncesinde süregiden kaygılı durumlarının farkında değillerdir. Gerginliklerini ya da alttan alta hissettikleri kaygılarını fark etmeyen hastalar için panik atak, hiçbir neden yokken ortaya çıkmış bir durum olur.

Devamı...

1. BURSA PSIKANALIZ GUNLERI

1. BURSA PSIKANALIZ GUNLERI  "NEDEN PSIKANALIZ?" 16-17 OCAK 2010

Devamı...

MİANSERİN

MİANSERİN Kullanıldığı durumlar: Majör depresyonun tedavisi. Kullanılması sakıncalı olan durumlar: Mianserine aşırı duyarlılık, Yeni geçirilmiş miyokard infarktüsü, Aritmiler, Kardiyak yetmezlik, Ağır karaciğer hastalığı.

Devamı...

KLOMİPRAMİN

KLOMİPRAMİN Endikasyonları: Obsesif-Kompulsif Bozukluk (OKB), Majör Depresyon, Panik Bozukluk, Kronik Ağrı

Devamı...

MOKLOBEMİD

MOKLOBEMİD Kullanıldığı durumlar: Depresyon, Sosyal Fobi. Gebelikte Risk: Kullanılması önerilmez. Kullanılması sakıncalı olan durumlar: Moklobemide aşırı duyarlılık.

Devamı...

FLUOKSETİN

FLUOKSETİN Fluoksetin 1987’de ABD’de ilk piyasaya çıkan SGAİ (seratonin geri alım inhibitörü)‘dür. SGAİ ile ilgili çalışmaların çoğu fluoksetinle yapılmıştır. Şu anda majör depresyon, obsesif kompulsif bozukluk...

Devamı...