• PSİKANALİZE GİRİŞ

  • KENDİLİK VE NESNE
    İLİŞKİLERİ

  • PSİKANALİZ

  • PSİKANALİTİK
    PSİKOTERAPİLER

  • PSİKANALİZLE
    SANAT-I-YORUM

Tüm Kategoriler

ANOREKSİYA VE BULİMİYA NERVOZANIN PSİKOLOJİSİ

ANOREKSİYA VE BULİMİYA NERVOZANIN PSİKOLOJİSİ Anoreksiyda hem kontrol edilemeyen yeme isteğinde hem de yemek yemeyi reddetmede gıdanın sembolik anlamlarını özetlersek yemek yeme, elde edilemeyen aşka karşı doymak bilmez arzunun, öfke ve kinin ifadesi olabilir.

Devamı...

BURSA'DA PSİKİYATRİST ARIYORUM ... PSİKOLOG ARIYORUM ... PSİKOTERAPİST ARIYORUM ... YAŞAM KOÇU ARIYORUM

BURSA'DA PSİKİYATRİST ARIYORUM ... PSİKOLOG ARIYORUM ... PSİKOTERAPİST ARIYORUM ... YAŞAM KOÇU ARIYORUM Bursa'da yardım ya da destek almak için bir kişiye başvurmayı düşünüyorsanız önce bu kişinin özelliklerini ve çalışma biçimini öğrenmek yararlı olur. Sizler için aşağıda bazı bilgileri özetledik.

Devamı...

KLASİK PSİKANALİZ

KLASİK PSİKANALİZ İLK GÖRÜŞME, ANALİZİN ÇERÇEVESİ, PSİKANALİSTİN ROLÜ, BİR İLİŞKİ OLARAK PSİKANALİZ, ANALİSTİN İZLEDİĞİ TEMEL İLKELER

Devamı...

DEPRESYONUN YAYGINLIĞI VE SIKLIĞI NEDİR?

DEPRESYONUN YAYGINLIĞI VE SIKLIĞI NEDİR? Genel olarak major depresyon yaygınlığı % 3-5.8 kadardır. Bir yıllık yaygınlık % 2.6-6.2 olarak verilmektedir. Hayat boyu risk erkekler için % 3-12, kadınlar için % 10-26'dır.

Devamı...

DERİ HASTALIKLARINDA KARŞILAŞILAN PSİKİYATRİK HASTALIKLAR

DERİ HASTALIKLARINDA KARŞILAŞILAN PSİKİYATRİK HASTALIKLAR Her deri hastalığında farklı psikiyatrik rahatsızlıklar görülebilir. Deri hastalıkları ile psikiyatrik sorunlar arasında sıkı bir ilişki vardır.

Devamı...

KANIT: BABANIN ÜLKÜSÜ KIZI OLURSA

KANIT: BABANIN ÜLKÜSÜ KIZI OLURSA Filmin başlangıcı seyri hakkında bilgi verir. Catherine babası ile konuşmaktadır ve babası ona delileri anlatır. Babası, delilerin deli olduklarını sorgulamadıklarını anlatırken aslında ölü olduğunu da söyler.

Devamı...

3. BURSA PSİKANALİZ GÜNLERİ

3. BURSA PSİKANALİZ GÜNLERİ "SUÇLULUK VE UTANÇ" 24-25 ARALIK 2011

Devamı...

PANİK ATAĞI NEDİR?

PANİK ATAĞI NEDİR? Aniden başlayan ve zaman zaman tekrarlayan, insanı dehşet içinde bırakan yoğun sıkıntı ya da korku nöbetleridir. Hastaların çoğu zaman 'kriz" adını verdiği bu nöbetlere PANİK ATAĞI denir.

Devamı...

GÖÇ VE KADINLIK

GÖÇ VE KADINLIK Farklı ulus ve kültürlerden göçmenlerle olan klinik ve sosyal deneyimlerime göre, kadınlar göçe daha kolay uyum sağlıyor gibi görünmektedir.

Devamı...

RUHSAL TRAVMANIN NASIL AŞILACAĞINI BELİRLEYEN ETKENLER

RUHSAL TRAVMANIN NASIL AŞILACAĞINI BELİRLEYEN ETKENLER Ruhsal travmalardan sonra kimlerin hastalanacağını veya kimlerin uzun süre hasta olarak kalacağını önceden bilmek kişi ve ailesi için olduğu kadar toplum için de önemlidir.

Devamı...

SOSYAL KAYGININ OLUMSUZ ETKİLERİ

SOSYAL KAYGININ OLUMSUZ ETKİLERİ Sosyal kaygı bozukluğu olanlar için yaşamın çok zor olması nedeniyle bu kişiler çok sayıda zararlı başetme yöntemleri geliştirirler.

Devamı...

TEDAVİ İÇİN DOĞRU YERDE MİSİNİZ?

TEDAVİ İÇİN DOĞRU YERDE MİSİNİZ? Psikiyatrik desteğe ihtiyacı olanlara kaliteli bir hizmet vermek önemlidir. Doğru adreste olduğunuzu anlamak için aşağıdaki kriterleri değerlendirebilirsiniz.

Devamı...