• PSİKANALİZE GİRİŞ

  • KENDİLİK VE NESNE
    İLİŞKİLERİ

  • PSİKANALİZ

  • PSİKANALİTİK
    PSİKOTERAPİLER

  • PSİKANALİZLE
    SANAT-I-YORUM

Tanımsız

SOSYAL KAYGI İLE İLGİLİ SIK SORULAN SORULAR

SOSYAL KAYGI İLE İLGİLİ SIK SORULAN SORULAR GÖRÜLME YAŞI KAÇ? KADINLARDA MI ERKEKLERDE Mİ DAHA ÇOK? EĞİTİM DÜZEYİ ÖNEMLİ Mİ? GENETİK GEÇİŞ VAR MI?

Devamı...

PANİK ATAKLARDA KULLANILAN GEVŞEME TEKNİKLERİ

PANİK ATAKLARDA KULLANILAN GEVŞEME TEKNİKLERİ Gevşeme egzersizleri sayesinde, kaygı düzeyindeki artış yüzünden devamlı gergin halde bulunan kaslar gevşer. Çizgil kaslar, kasılma ve gevşeme ile işlev görür.

Devamı...

OBSESİF VE MÜKEMMELİYETÇİ KİŞİLİKLER

OBSESİF VE MÜKEMMELİYETÇİ KİŞİLİKLER Obsesif-kompulsif yani takıntılı ve mükemmeliyetçi kişilerin karakter özelliklerinin şeklini ve niteliğini belirleyen başlıca şu etkenler vardır.

Devamı...

PANİK ATAĞI İYİLEŞTİRİCİ YAKLAŞIM

PANİK ATAĞI İYİLEŞTİRİCİ YAKLAŞIM Panik atak sırasında aniden gelişen çarpıntı, nefes darlığı, titreme, sarsılma, göğüs ağrısı, göğüste sıkışma hissi, baş dönmesi, sersemlik, uyuma, karıncalanma gibi bedensel belirtiler yaşanır.

Devamı...

PANİK ATAK HAKKINDA SIK SORULAN SORULAR

PANİK ATAK HAKKINDA SIK SORULAN SORULAR Panik duygusu ölüm korkusu, heyecan ve huzursuzluk hislerinin bir karışımıdır. Genellikle 5-10 dakika gibi kısa sürelidir ve ataklar halinde gelir.

Devamı...

TAKINTILAR, ZORLANTILAR VE SIKLIKLARI

TAKINTILAR, ZORLANTILAR VE SIKLIKLARI Bu rahatsızlık önemli oranda zaman kaybına yol açar, belirgin bir sıkıntı verir ve kişiyi zorlamaya, yaşamla, kendisiyle ve çevresiyle ilişkisini bozmaya başlarsa, üzerinde durmak ve bunun ruhsal bir sorun olabileceğini düşünmek gerekir.

Devamı...

SOSYAL YAŞAMIN GELİŞİMİ

SOSYAL YAŞAMIN GELİŞİMİ İnsan aile gibi bir topluluğun içine doğar. Kadın ve erkekten oluşan iki kişilik bir topluluğa üçüncü olarak çocuğun eklenmesi ile ilişkilerin dinamikleri değişir. Bir ilişkinin içine doğan çocuk, gelecekteki yaşamında da ilişkilerin içinde olmak ister ve

Devamı...

PANİK BOZUKLUK NASIL BAŞLAR?

PANİK BOZUKLUK NASIL BAŞLAR? İlk atak beklenmedik bir anda başlar; Ataklar tekrarlar; “Beklenti Kaygısı” gelişir; Davranışlar ve yaşam değişir...

Devamı...

KAYGINIZI ARTIRABİLECEK YAKLAŞIMLAR

KAYGINIZI ARTIRABİLECEK YAKLAŞIMLAR Kaygı yaratan konular sıklıkla bir çözüme ulaşamadıklarından kişinin huzura kavuşmasını engellerler. İnsanlar bazen kaygılarının somut çözümlerle geçeceğine inanır. Bazı kaygılar somut çözümlerle geçer de.

Devamı...

SOSYAL KAYGI BOZUKLUĞUNUN ÖZELLİKLERİ - II

SOSYAL KAYGI BOZUKLUĞUNUN ÖZELLİKLERİ - II Sosyal kaygı bozukluğu olan insanlar sosyal ortamlarda veya performans gerektiren durumlarda olumsuz değerlendirilip aşağılanacağı konusunda aşırı bir korku duyarlar.

Devamı...

OBSESİF KOMPULSİF BOZUKLUK

OBSESİF KOMPULSİF BOZUKLUK Obsesyon; tekrarlayıcı ve zorlayıcı düşünce, duygu, fikir veya duygudur. Kompülsiyon ise sayma, kontrol etme ya da kaçınma gibi bilinçli, standardize, tekrarlayıcı düşünce ya da davranıştır.

Devamı...

SOSYAL KAYGI BOZUKLUĞUNUN ÖZELLİKLERİ - I

SOSYAL KAYGI BOZUKLUĞUNUN ÖZELLİKLERİ - I Sosyal fobi; toplum içinde otururken, konuşurken ya da herhangi bir eylem yaparken kızarma, terleme, ellerin titremesi, kendini küçük düşürecek yanlış bir şey yapma kaygısı ve korkusu olarak algılanır.

Devamı...
12