• PSİKANALİZE GİRİŞ

  • KENDİLİK VE NESNE
    İLİŞKİLERİ

  • PSİKANALİZ

  • PSİKANALİTİK
    PSİKOTERAPİLER

  • PSİKANALİZLE
    SANAT-I-YORUM

Tüm Kategoriler

KAYGI

KAYGI Psikanalizin gelişimi travma, kaygı ve çatışma konularının çevresinde olmuştur.

Devamı...

Sadizm - SADO-MAZOŞİST DENKLEM-IV

Sadizm - SADO-MAZOŞİST DENKLEM-IV Freud sadizmin, cinsel dürtülerin saldırgan ögesi olduğunu ve özgürleşip abartılarak ve yer değiştirme ile öncü konuma geçtiğini belirtir.

Devamı...

Acının Akıbetleri - SADO-MAZOŞİST DENKLEM-III

Acının Akıbetleri - SADO-MAZOŞİST DENKLEM-III “Acı” kelimesi TDK’nun büyük Türkçe Sözlüğünde “Ölüm, yangın, deprem vb. olayların yarattığı üzüntü, keder, elem” olarak tanımlanmıştır.

Devamı...

Freud ve Mazoşizm - SADO-MAZOŞİST DENKLEM-II

Freud ve Mazoşizm - SADO-MAZOŞİST DENKLEM-II Freud, 1919’a kadar mazoşizmi bir sapkınlık olarak, sadizmin dönüşümü olarak görmüş ve birincil mazoşizmin varlığını sorgulamıştır

Devamı...

İlk Tanımlamalar - SADO-MAZOŞİST DENKLEM-I

 İlk Tanımlamalar - SADO-MAZOŞİST DENKLEM-I Sadizm ve mazoşizm terimleri başlangıçta cinsel sapkınlık için kullanılmış olsalar da zamanla kullanım alanları genişlemiştir.

Devamı...

İLKEL SAVUNMA MEKANİZMALARI

İLKEL SAVUNMA MEKANİZMALARI Bölme ve bununla bağlantılı düzenekler; kendiliğin hasta için önemli olan kişilerle yaşadığı çelişkili deneyimleri çözüp ayırarak ya da etkin bir biçimde ayrı tutarak, benliği çatışmalardan korumaktadır.

Devamı...

KAYGI VE DÜRTÜSEL YAŞAM

KAYGI VE DÜRTÜSEL YAŞAM Psikanalize Yeni Giriş Konferansları, 32. Konferans (1932)

Devamı...

FREUD'S CASE: RAT MAN

FREUD'S CASE: RAT MAN This case clearly illustrates the way Freud works with and understands the patient, much better than any of Freud's other cases. It is also very valuable in terms of having the originals of the session notes of Freud.

Devamı...

FREUD’UN KAYGI KONFERANSI (XXV, 1917) ÜZERİNE

FREUD’UN KAYGI  KONFERANSI (XXV, 1917) ÜZERİNE Freud'un 1917'deki bu konferanında hala “libidonun boşaltılamaması kaygı yaratır” formülasyonu korunurken yavaş yavaş formülasyonu değiştirecek veriler de kendisini göstermeye başlamıştır.

Devamı...

SIÇAN ADAM’IN ORJİNAL SEANS NOTLARI (1.10.1907-20.1.1908)

SIÇAN ADAM’IN ORJİNAL SEANS NOTLARI (1.10.1907-20.1.1908) Aşağıdaki satırlarda Freud öldükten sonra ortaya çıkan seans notlarının bir özetini bulacaksınız. Bu notlar Freud’un nadir bulunan hasta notları olduğu için çok değerlidir.

Devamı...

FREUD’UN SIÇAN ADAM VAKASININ ÖZETİ

FREUD’UN SIÇAN ADAM VAKASININ ÖZETİ Bu vaka, Freud’un diğer vakaları gibi, onun çalışma ve hastayı anlama biçimini açıkça gösterir. Bu açıdan çok kıymetlidir. Freud, obsesif nevrozun dinamiklerini çok açık ve detaylı bir biçimde tanımlamıştır.

Devamı...

KENDİLİK OLUŞUMU, TAKINTILILIK VE YİNELEME

KENDİLİK OLUŞUMU, TAKINTILILIK VE YİNELEME ​Donald Meltzer’in otistik çocuklarla yaptığı çalışmalar ve Ogden'in otistik-bitişik konum ile ilgili kuramsallaştırması, takıntı ile ilgili savunmaların ve düşüncelerin doğasına ışık tutmuştur.

Devamı...